Zondag hield het 29 Bataljon Logistiek in Grobbendonk haar feestelijke opendeurdag. Het bataljon mocht 40 kaarsjes uitblazen.






In samenwerking met de oudgedienden van de eenheid werden voor dit jubileum heel wat activiteiten met demo's georganiseerd o.a. techniek gevechtsschieten, honden demo, depannage voertuigen, laden/lossen van containers, blussen van branden, toegang tot een compound.

Een overzichtelijk boekje met de geschiedenis van de eenheid en een DVD was te koop. 

Je kon verschillende infostands bezoeken met o.a. de lokale en de militaire politie, rekrutering, Movement Controle Group, vriendenkring para's, Responsible Young Drivers, Old Timers WO II, naast tentoonstellingen over 40 jaar eenheid, voorstelling 101e Cie Ravitaillering & Diensten.

Ook de jeugd kwam aan haar trekken met een actief bezoek aan de vele 'doe-standen' : rondrit met een Unimog, granaatwerpen, hindernispiste, voertuigtrekken, boogschieten, basketball met een vorklift, klimmuur of de athride.  De militairen organiseerden ook nog een motortreffen.

Deze feesten zullen ook de start zijn van het nieuwe logistieke bataljon en ze vormen een integratiemoment voor de nieuwe medewerkers en hun families.

De stad Herentals heeft het peterschap over het 29Bn.

Verslag Louis Van Looy / 112Antwerpen / foto's J.P. Salden / Nnieuws.

Later meer met Ludo Coenen.